Ewa & "ankan" önskar ett glatt, äkta och härligt 2018

2 januari 2018

Ankan är min gimmick ; den tar jag till då ingenting annat funkar för att få fram det där leendet eller den avslappningen som krävs för att få till den äkta bilden! Jag avväpnar mina fotomodeller genom att bjuda på mitt fulaste face, men samtidigt den charmigaste pose då jag ruskar på hela nederdelen av min kropp för att liksom skaka av mig det där obehagliga, blöta, kalla täcket som kallas fåfänga! Allt annat än fåfänga förmedlas där i posen bakom kameran och den får i stort sett alla modeller att slappna av och skratta med mig. Ett riktigt framgångsrecept om du frågar mig ;)

Att få till den där äkta bilden som porträttfotograf handlar om att bjuda på sig själv, att inte gömma sig där bakom kameran utan istället titta fram och interagera med sin modell, att snabbt känna in lyssna och förstå! Vissa känner obehag inför kameran , det finns många som jämför fotografen med tandläkaren och en obehaglig upplevelse de sent ska glömma. Jag vill vända den känslan till något positivt,till en spännande och rolig upplevelse som blir ett positivt minne; det roliga minne som gav ett äkta porträtt att vara stolt över och vilja visa upp! Det är utmaningen gör mig så glad och är anledningen till att jag älskar mitt jobb som porträttfotograf , att alltid försöka skapa den äkta personliga bilden. Att höra mina modeller säga : "det här var ju skitkul!"

Hoppas och ser fram emot fler "ovilliga" modeller att omvända under året som kommer, fler som inser att ett äkta porträtt av sig själv är det som stärker både image och varumärke! Varmt välkomna och ett riktigt Gott 2018!

Foto: Marika Lingmert